Frågor  

Start BESTÄLL

 

Här är ett ax plock av de vanligaste frågor vi får om våran lackförsegling 

 

Fråga: Går det att försegla alla typer av lacker.

Svar: Nej det går det inte att göra. Vi måste få lacken att röra sig, vi har många metoder att återskapa liv i lacken, Vi ser ofta sådant innan vi påbörjar arbetet, men tyvärr händer det någon gång per år att vi blir tvungna att av sluta påbörjat jobb då vi ser att slut resultatet inte kommer att bli tillfredställande så ett maximalt skydd kan garanteras..

Fråga: Innehåller den teflon eller Silicon?

Svar: STARSHINES Försegling innehåller inget Silicon eller teflon däremot har den lite av bådas egenskaper, den är stark och elastisk. 

Fråga: Hur länge håller en förseglingen ?

Svar: Det är en svår fråga utan konkreta svar, Ni kommer alltid att ha försegling i lackens porer, Men ytsiktet kommer att mattas med åren Pga. att bilar har olika ägare med olika egenskaper. Man kan dock säja att minst ett år utan att något annat skydd eller komplitering behövs 

Fråga: Kan man vaxa på en förseglad yta ?

Svar: Visst kan man det, den är även resistent mot vax, men det är lite dumt för att en försegling har inga porer och stöter då bort vaxet, Efter ca: ett år beräknas förseglingen bilda små porer och då är det bra att vax, om ni av någon anledning inte vill göra en Reshine behandling. Ett bra vax kan även för en tid  stoppa åldringen i förseglingen,  

Fråga: Vad är det för skillnad på Försegling och Reshine ? 

Svar: För er del, Ingen, Ni får en nyförseglad fordon utan porer som fått minst ett år tillbaka i liv i lacken. För vår del är det stor skillnad, Med en Försegling jobbar vi på en lack, med en Reshine jobbar vi på en Försegling. Man bör komplettera en försegling årligen för ett maximalt skydd ska bibehållas.   

Fråga: Om jag skulle bli tvungen att lackera om en förseglad yta är det nått problem?

Svar: Ja och Nej,, Detta är ett stort problem för oss. Det finns inget i förseglingen som försvårar en omlackering, däremot ska ni uppge för lackerings firman, att den är förseglad hos BILBRÖDERNAS och att de är noga med maskering pga. färgdamm lätt fastnar på övrig förseglingen. Och det är då ett dilemma uppstår -en "Reshine" uppföljning tar i regel inte bort färg damm utan kapslar in det, Vi har då rätten att vägra utföra en Reshine tills färgdammet avlägsnats. Lackeringsfirman har då rätt att åtgärda detta. Det gör dom då oftast med rubbing eller liknande som i flesta fall förstör förseglingen Och om detta har hänt har vi rätten att vägra göra en Reshine på en skadad försegling ifall vi inte kan garantera ett maximalt  lackskydd för kund och försäkringsbolag. En omförsegling på skadad lackförsegling debiteras tyvärr på kund som i sin tur får kräva ersättning av lackfirma eller försäkrings bolag. Vi kan även vägra försegla nylackerad yta om vi anser att arbetet är för undermålig, detta har då oftast lackeringsfirmorna åtgärdat med omlackering utan problem.

Fråga: Skyddar förseglingen mot stenskott?

Svar: Föreglingen är stark men det år inget pansar, Ni bör istället tänka på hur man fåt stenskott, Det är sällan som stenar flyger mot ert fordon, ofta är det framförvarande bil som kör över stenen som då lyfter från marken och håller ni inte avståndet så hinner inte stenen landa utan träffas av er front.

Fråga: Finns det risk att lacken krackelerar?

Svar: Vi har hört att vissa typer av lackförseglingar får lacken att krackelera med tiden. Detta gäller inte våran typ försegling tvärt om, En krackelerad lack är en lack härdat för mycket, som är död, vi jobbar med att tillföra liv i lacken och att minimera risken för krackelering. 

Fråga: Skyddar förseglingen mot rost?

Svar: Ja det gör den den så länge den är intakt. man får tänka på att det är många faktorer som utsätter förseglingen för skador så som, stenskott, parkerings skador, flygrost (dubbfragment) etc. Är man noga med uppföljningar "Reshine" har rosten väldigt liten chans att få fäste. Vi råder dock att även att se över underredes skyddet.

Har ni fler frågor så klicka på vår e-mail adress här under och skicka gärna in dom så ska vi försöka besvara dessa

Skicka beställning till: order@bilbroderna.se   >HUR BESTÄLLER JAG<   Övriga ärenden: info@bilbroderna.se