Tvättråd  

Start BESTÄLL

 

 

INNAN NI SÄTTER IGÅNG:

Se till att lacken inte är varm och att ni inte placerar fordonet i direkt solljus. Tänk på att huven oftast är varmast men kontrollera även fälgar. Inga medel får torka in i lacken, så ha noga uppsikt över de medel ni applicerar. Det ni bör tänka på är att alla olika medel ni använder före tvätt är till för att lösa upp smuts och grus. Använd duschflaska eller liknande för att applicera medlen. (ingen mekanisk kontakt såsom tvättsvamp är lämplig) Utrusta er med lämplig skyddsutrustning

 

 

 1. Börja med att duscha fälgar med lämpligt fälgrengöring. I vissa fall kan en fälgborste, svamp komma väl till pass, kanske även en mjuk tandborste. (Tänk på att fälgmedel ofta är syror och frätande. Läs instruktionerna ifall skyddshandskar och glasögon bör användas)
 2. Om ni misstänker att asfalt finns på lacken tar ni fram KALL AVF och duschar över dessa ytor. (Håll dig om möjligt under list, undantag är bak-spegeln (bak på fordonet) där det brukar finnas mycket asfalt) Kontrollera dörrgångar ifall de skulle behöva en omgång.
 3. Kontrollera fronten om insekter finns. Har ni insektssvamp så släng bort den (den repar lacken svårt)! Använd istället ett lämpligt insektsmedel som ni duschar över de små krypen (det löser upp dom och gör att ni senare enkelt kan spola bort dom).
 4. Då var det tid för avfettning. Det kan behövs för att göra vissa Kall avf vattenlöslig och för att få trafikfilmen att lossna. Duscha över hela bilen (glöm inte fälgar, dörrgångar och skärmkanter).
 5. Kontrollera att smuts och dyl. är upplöst.
 6. Så var det då dags att spola av fordonet. Börja nedifrån och gå upp för då släpper smutsen lättare (använd rikligt med vatten). Nu finns inte mycket smuts och grus kvar på lacken.
 7. Nu är det tid för att blanda i ordning bilschampo i en hink med ljummet vatten.
 8. Ta alltid en ny svamp och börja tvätta bilen uppifrån och jobba er neråt. Undvik att trycka hårt eller att gnugga (tänk på att ju hårdare ni trycker desto djupare blir ev. repor). Håll i svampen så ni inte tappar den. Skulle olyckan ändå vara framme, ta då en ny svamp (att försöka skölja ur gruset i hinken kan göra er besviken). Avsluta med att tvätta dörrgångar och fälgar (obs! kontrollera att ni inte glömt någon yta).
 9. Så var det då dags att spola av fordonet igen (skölj även försiktigt i dörrgångarna).
 10. Nu  ska fordonet torkas. Då är det sämskskinnets tur. Börja uppifrån och jobba er neråt 
 11. I dörrgångar bör en frottétrasa eller liknande användas så det inte kommer något fett på skinnet.
 12. Om det är vintertid så smörj in dörrlister och dörrlås med lämpliga medel.

Skicka beställning till: order@bilbroderna.se   >HUR BESTÄLLER JAG<   Övriga ärenden: info@bilbroderna.se