Läderråd  

Start BESTÄLL

 

 

LÄDERVÅRDS RÅD

 

Förord:

Läderklädsel är till sin natur mycket slitstarkt, förutsatt att avdunstande eteriska oljor och konserveringsmedel ersätts med jämna mellanrum, beroende på klimat, temperatur, uv-strålning ect. Under normala förhållanden bör det räcka med ett par behandlingar om året. I varmt och torrt klimat krävs ofta fler behandlingar.

Vad som behövs är följande:
 • Dammsugare.
 • Tryckluft (om möjligt) 
 • Rena tvättsvampar
 • Mjuk bomullstrasa 
 • Frottéduk
IntClean eller  annan Läderrengöring
Autoglym lädervårdskräm eller liknande

 

 

 1. Se till att placera fordonet i skuggig och vindstilla miljö.
 2. Börja med att dammsuga hela cupen och var noga med sätenas sömmar. Om ni har tillgång till tryckluft, använd det till hjälp, så att allt grus som kan repa lädret avlägsnas.
 3. Blanda till IntClean i en hink med ljummet vatten. (Att även ha en duschflaska till hands med samma medel är inga fel.)
 4. Kontrollera på ett diskret ställe att lädret tål medlet. (Vi har aldrig stött på några problem med dessa medel )
 5. Duscha eller svampa ut medlet på ett säte i taget. Låt verka en stund och torka sedan rent med en Frottéduk. Gör sedan likadant med resterande säten.
 6. Tag fram lädervårdskrämen och skaka den väl. Testa alltid medlet på ett diskret ställe först, för lädrets färgäkthet och känslighet för vattenfläckar.
 7. Ta en klick kräm på en mjuk bomullstrasa och massera försiktigt in krämen i lädret tills krämkonsistensen försvinner. Behandla en stol i taget och var försiktig vid sömmarna
 8. När allt läder är behandlat ska medlet verka och tränga in i lädret. Tid är svårt att säga men vi brukar låta lädret dra i minst 1 timme. (Enligt tillverkaren räcker det med några minuter) Men det avgör ni själva.
 9. När lädret dragit klart tar ni en mjuk och ren bomullstrasa och putsar skinnet med snabba drag tills ni fått bort allt överflöd. Vänd trasan ofta.
 10. Lycka till.

 

Skicka beställning till: order@bilbroderna.se   >HUR BESTÄLLER JAG<   Övriga ärenden: info@bilbroderna.se